Ingrediënten

Ik geef bij veel dingen meerdere opties omdat ik zelf altijd pak wat we in huis of de tuin hebben.

Voor de vulling:

  • Blik kidneybonen (400 gram blik)
  • 2 el sambal, of verse rode peper gesnipperd.
  • 1 tl sriracha
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1/2 tl suiker
  • 1/2 tl knoflook poeder/ 1 teentje geperste knoflook
  • 1/4 tl kerriepoeder
  • 1/4 tl koriander

Voor de tosti:

  • vegan kaas
  • dikke plakken brood

Bereiding

Vulling:

  1. Spoel de kidneybonen af in een vergiet en laat deze uitlekken.
  2. Stamp de kidneybonen fijn in een mengkom met een vork.
  3. Voeg de rest van de ingrediënten toe aan het bonen mengsel en mix goed door. Het moet een smeuïge massa worden maar er mogen nog stukjes boon in blijven zitten.
  4. Aangezien er geen rauw vlees in dit mengsel zit kun je het gewoon proeven en bepalen of het pittiger mag. Nu kun je nog wat toevoegen.

Het mengsel kan meteen gebruikt worden op de tosti maar het blijft ook een paar dagen goed in de koelkast. Wat over blijft kan gemakkelijk ingevroren worden.

Tosti:

  1. Snijd dikke plakken brood.
  2. Beleg 1 zijde van het brood met kaas.
  3. Smeer op de kaas een flinke laag met de vulling.
  4. Leg op de vulling weer een laag kaas en leg hier weer een dikke snee brood op.
  5. Je kunt de tosti roosteren op een gril maar ook op laag vuur bakken in de pan.

Eten maar!

Geschreven door: Ruud van der Aa