Het lijkt wel lente, lekker weer, een zonnetje en af en toe wat regen. De honingbessen en Japanse kweepeer die lopen al uit. Je hoort ons niet klagen want met dit weer kunnen we nog van alles in de tuin doen. We planten nog her en der struiken, plukken wat zaailingen van de pruimenboom uit de sloot om ze vervolgens een nieuw plekje te geven waar ze uit kunnen groeien tot mooie bomen. Verder zijn we begonnen met de voorbereidingen van de kas om het moestuin seizoen te starten.

  • Het moestuin seizoen

Afgelopen weken hebben we de oude zaden die we allemaal nog in een doos hadden zitten uitgezocht en gesorteerd. Sommige zijn inmiddels 2 jaar oud dus de kiemkracht zal er wel uit zijn. We gaan deze zaden toch nog zaaien en kijken wat er opkomt, soms verrassen ze je positief. We hebben ook alle zaden van planten die we dit jaar willen gaan telen gekozen en besteld. Deze zullen de komende weken wel binnen druppelen samen met de aspergeklauwen zodat we de aspergebedden kunnen maken in combinatie met kruisbessen.

In de kas heeft Ruud lijnen gespannen om de tomaten aan omhoog te laten groeien en we hebben de bodem voorbereid met een goede laag compost. Hopelijk hebben we dit jaar een grote oogst tomaten, paprika’s en pepers in de nieuwe kas! In de moestuin zelf staat nog winterrogge die met dit weer natuurlijk ook maar doorgroeit. Dit word binnenkort voer voor de kippen en ganzen die de moestuin in mogen om de winterrogge op te eten en de grond te bemesten. Zo bereiden ze de grond voor en kunnen de eerste moestuin planten de grond in.

  • Rondleiding

De eerste rondleiding door het voedselbos heeft ook al plaats gevonden. Ruud gaf vooraf aan dat er in deze maanden weinig te zien is in het voedselbos maar toch wilde deze groep graag naar het voedselbos komen. We gingen er van uit dat de rondleiding korter zou zijn dan wanneer alles mooi groen was en er ook wat uit het voedselbos te proeven zou zijn. Echter na 2 uur rondleiding afgewisseld met vragen van de groep konden zei voldaan naar hun geplande diner. Daar is het gesprek over het voedselbos vast nog wel even doorgegaan. Een zeer geslaagde eerste rondleiding van 2020!De Hongaarse Abrikoos vol knoppen

De pruim zaailingen uit de sloot die we opkweken. Achterin staat een wilde kers waar we een andere kers op willen enten en nog een appelboom die gebroken is tijdens een storm maar weer uitloopt

Compost in de kas en al het plantgoed wat dit voorjaar nog de grond in gaat

De gespannen staalkabels om de tomaten aan te omhoog te laten groeien

De rondleiding, nog niet veel te zien maar genoeg te vertellen!