Ingrediënten

Ik geef bij veel dingen meerdere opties omdat ik zelf altijd pak wat we in huis of de tuin hebben.

  • 1 grote of 2 kleinere rode bieten (ik gebruikte onze Chioggia biet die is lekker zoet)
  • geitenkaas of parmezaan ; vegan recept: edelgistvlokken of vegan parmezaan
  • handje rucola of bladsla
  • pecannoten of hazelnoten
  • bieslook/bosuitje
  • frambozen of aardbeienjam
  • peper en zout

Bereiding

  1. Kook de bieten +/- 30 minuten. Prik er met een mes in om te kijken of ze gaar zijn, ze zijn dan helemaal zacht. Wanneer je in de winkel voorgekookte bieten hebt gekocht kun je deze stap natuurlijk overslaan.
  2. Gebruik een mandoline om de biet in dunne plakjes te snijden. Dit kan natuurlijk ook gewoon met een mes, maar dat kan wat lastiger zijn.
  3. Leg de plakjes verspreid op het bord.
  4. Leg wat sla/rucola over de plankjes biet.
  5. Snijd de noten in stukjes en strooi deze over het bord.
  6. Snijd de bieslook fijn en strooi deze over het bord.
  7. Verhit 2 eetlepels jam ongeveer 1 minuut in een pannetje tot deze dun is.
  8. Sprenkel met een lepel de jam over het bord.
  9. Strooi nog wat kaas of edelgistvlokken over het bord.

Eten maar!

Geschreven door: Ruud van der Aa