Ingrediënten

Ik geef bij veel dingen meerdere opties omdat ik zelf altijd pak wat we in huis of de tuin hebben.

  • 250 ml plantaardige olie (zonnebloem, druivenpit, olijfolie)
  • 125 ml ongezoete sojamelk
  • 1 el dijon mosterd
  • 1 el citroensap
  • 1 el azijn
  • zoet en peper maar smaakt

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten behalve de olie in een beker/hoge maatbeker.
  2. Mix deze met een staafmixer even door elkaar.
  3. Voeg vervolgens beetje bij beetje de olie toe. Ga met de staafmixer op en neer zodat je de olie goed met de rest van de ingrediënten mengt.
  4. Wanneer alle olie toegevoegd is en de mayonaise dik genoeg is is hij klaar.
  5. Je kunt hem in een afgesloten pot +- een week bewaren in de koelkast.

Je kunt de vegan mayonaise ook in een blender maken. Zelfde principe als hierboven, de olie langzaam toevoegen aan het mengsel tot het een witte mayonaise word.

Eten maar!

Geschreven door: Ruud van der Aa