Na nog wat late nachtvorst is nu het voorjaar toch echt begonnen, hopelijk is er niet te veel bloesem beschadigd maar we vrezen er helaas wél voor .

Op 7 maart zijn we naar de Groenmoes markt in Boekel geweest om te kijken of er nog wat zaden waren die we graag wilden hebben. Gelukkig ging de markt nog door want ook toen was het al Corona-tijd maar waren de maatregelen nog niet zo streng als nu. Merel heeft nog flink wat bloemenzaad gekocht zodat ze aan de slag kan om de tuin kleurrijk te maken.

Groenmoes 2020

Verder zijn we volop bezig geweest om de moestuin seizoens klaar te maken. Compost op de bedden, zaaien in de kas en stekken van planten. Alles komt altijd tegelijk in het voorjaar!

Aardbeien bedden

Moestuin bedden van 75 cm breed

Zwarte bessen & Aalbessen (wit + rood) stekjes

Het echte voorjaarsbegin kunnen we natuurlijk zien aan de bloesem die we overal in de tuin hebben. Maar de lekkerst ruikende bloesem is wel die van de Chocoladerank (Akebia Quinata). Als het lichtjes waait en je voor deze plant staat komt de zoete geur je zo tegemoet.

Akebia Quinata

De ganzen hebben ook alweer een nest gemaakt en eieren gelegd. In het varkenshok gebeurde er ook van alles! We hadden verwacht dat de biggen eind april kwamen maar voor het geval ze vroeger zouden komen hadden we Herre (ons vrouwtjesvarken) toch maar vast naar binnen verplaats. Dit was maar goed ook want 5 dagen later waren we 7 biggen rijker. Ze zijn allemaal gezond en drinken goed bij hun moeder. Herre vindt het gelukkig prima dat we in het hok komen en de biggen vastpakken, zo kunnen we alles goed in de gaten houden.

Ganzen eieren (onbevrucht)

Herre & Ramses

Herre & 7 biggen

Inmiddels hebben we ook een groter kippenhok omdat we meer kippen wilden gaan houden en de nieuwe aanwas kippen steeds werd meegenomen door de vos. Daarom wilden we een nachthok wat we goed konden afsluiten en alle kippen makkelijk in zouden pasten. Zo gezegd zo gedaan. Op marktplaats vonden we een kinderspeelhuisje wat gratis op te halen was. Dit hebben we omgebouwd tot kippenhok waar de dames en heer (Barnevelders) nu lekker in kunnen slapen en hopelijk ook snel eieren in gaan leggen.

Nieuwe nachthok

Barnevelders