Diensten

Wij werken in opdracht van particulieren, bedrijven, overheidsinstellingen en gemeentes. Daarbij bieden we een compleet pakket aan van advies tot realisatie. Het is uiteraard ook mogelijk om een gedeelte van dit pakket af te nemen.

Advies (telefonisch of op locatie)

 • Wij kijken graag mee naar je eigen gemaakte moestuin-, voedselbos-, of eetbare siertuin ontwerp om voor de uitvoering hiervan alle twijfel weg te nemen over eventuele vragen/problemen.
 • Moestuin advies, heb je problemen in je moestuin en weet je niet goed hoe deze op te lossen? Wij kijken mee en helpen je weer de goede weg op.
 • Optimalisatie (bestaande situatie), heb je al een bestaand voedselbos, moestuin of natuurproject en wil je hier verbeteringen doorvoeren. Ook hier kunnen wij snel nieuwe ideeën en inzichten geven om weer door te kunnen gaan.

Soort ontwerpen

 • Natuurlijke tuin- en landschap ontwerp
 • Eetbare siertuinen
 • Voedselbos ontwerp
 • Permacultuur Moestuin ontwerp

Wil je (meer) eetbaar groen, de biodiversiteit vergroten, leren over Permacultuur en een robuust systeem dat tegen een stootje kan? Dan helpen wij je daar graag bij!

Intake

Tijdens de intake komen wij op bezoek en bekijken we samen de locatie. Betreft het een stuk agrarische grond dan vul je vooraf het intakeformulier in dat je van ons toegestuurd krijgt. Zo kunnen we het locatie bezoek voorbereiden. Tijdens de intake bespreken we het vooronderzoek en de wensen. We zullen ook kijken naar de mogelijkheden op het perceel. Betreft het een tuin en/of moestuin, dan is niet nodig om van te voren een intakeformulier in te vullen.

Ontwerp

Na het overleg tijdens de intake kunnen wij aan de slag. We maken een concept ontwerp met geschikte beplanting en eventuele andere landschapselementen. Daarnaast bekijken we de subsidiemogelijkheden. Afhankelijk van het project kan het ontwerp nog een tot twee keer aangepast worden voordat we een definitief ontwerp maken.

Je ontvangt:

 • Het ontwerp digitaal (en mits gewenst ook op papier)
 • Een lijst met de plantensoorten
 • Plantinstructies
 • Beheerplan

Realisatie

Bij de uitvoering werken wij zoveel mogelijk met lokale bedrijven. Voor plantmateriaal werken wij met vaste biologische leveranciers. Voor particulieren raden wij altijd aan om nauw betrokken te zijn bij de beplanting. Door de initiële aanplant zelf mee uit te voeren bouw je al een gedegen kennis op waar je later profijt van hebt.

Overig

De projecten die wij uitvoeren zijn qua duur en grote zeer uiteenlopend. Kleine eetbare tuinen (tot 100 m²) kunnen vaak binnen een korter tijdsbestek ontworpen en gerealiseerd worden dan grote percelen. Ben je benieuwd naar een prijsindicatie voor jouw tuin/perceel kijk dan even bij tarieven. Wil je direct een intake inplannen? Neem dan even contact met ons op via het contactformulier.