Diensten

Wij werken in opdracht van particulieren, bedrijven, overheidsinstellingen en gemeentes. Daarbij bieden we een compleet pakket aan van advies tot realisatie. Het is uiteraard ook mogelijk om een gedeelte van dit pakket af te nemen.

Advies (telefonisch of op locatie)

 • Wij kijken graag mee naar je eigen gemaakte moestuin-, voedselbos-, of eetbare siertuin ontwerp om voor de uitvoering hiervan alle twijfel weg te nemen over eventuele vragen/problemen.
 • Moestuin advies, heb je problemen in je moestuin en weet je niet goed hoe deze op te lossen? Wij kijken mee en helpen je weer de goede weg op.
 • Optimalisatie (bestaande situatie), heb je al een bestaand voedselbos, moestuin of natuurproject en wil je hier verbeteringen doorvoeren. Ook hier kunnen wij snel nieuwe ideeën en inzichten geven om weer door te kunnen gaan.

Soort ontwerpen

 • Natuurlijke tuin- en landschap ontwerp
 • Eetbare siertuinen
 • Voedselbos ontwerp
 • Permacultuur Moestuin ontwerp
 • Subsidieaanvragen

Wil je (meer) eetbaar groen, de biodiversiteit vergroten, leren over Permacultuur en een robuust systeem dat tegen een stootje kan? Dan helpen wij je daar graag bij!

Intake

Tijdens de intake komen wij op bezoek en bekijken we samen de locatie. Betreft het een stuk agrarische grond dan vul je vooraf het intakeformulier in dat je van ons toegestuurd krijgt. Zo kunnen we het locatie bezoek voorbereiden. Tijdens de intake bespreken we het vooronderzoek en de wensen. We zullen ook kijken naar de mogelijkheden op het perceel. Betreft het een tuin en/of moestuin, dan is niet nodig om van te voren een intakeformulier in te vullen. Na een intake krijg je van ons een offerte. Mocht er geen samenwerking uit de intake voortvloeien vragen wij een schappelijk bedrag voor de gemaakte kosten van de intake, zie hiervoor tarieven

Ontwerp

Na het overleg tijdens de intake en akkoord op de offerte kunnen wij aan de slag. Afhankelijk van de offerte zijn er een x aantal feedback rondes.

Je ontvangt uiteindelijk:

 • Het ontwerp digitaal (en mits gewenst ook op papier)
 • Een lijst met de plantensoorten
 • Plantinstructies
 • Beheerplan

Realisatie

Bij de uitvoering werken wij zoveel mogelijk met lokale bedrijven. Voor plantmateriaal werken wij met vaste biologische leveranciers. Voor particulieren raden wij altijd aan om nauw betrokken te zijn bij de beplanting. Door de initiële aanplant zelf mee uit te voeren bouw je al een gedegen kennis op waar je later profijt van hebt.

Onderhoud

Onze ontwerpen zijn altijd onderhoudsarm. Ondanks dat we je met liefde leren hoe je het zelf kunt doen, vinden wij het ook geen probleem om twee keer per jaar terug te komen om het onderhoud voor je uit te voeren.

Overig

De projecten die wij uitvoeren zijn qua duur en grote zeer uiteenlopend. Kleine eetbare tuinen (tot 100 m²) kunnen vaak binnen een korter tijdsbestek ontworpen en gerealiseerd worden dan grote percelen. Ben je benieuwd naar een prijsindicatie voor jouw tuin/perceel kijk dan even bij tarieven. Wil je direct een intake inplannen? Neem dan even contact met ons op via het contactformulier.