Ingrediënten

Ik geef bij veel dingen meerdere opties omdat ik zelf altijd pak wat we in huis of de tuin hebben.

  • 4o gr witte ui, gesnipperd
  • 30 gr vegan boter
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 200 gr ketchup
  • 20 gr bruine bastardsuiker
  • 15 ml vegan worcestersaus
  • 1 tl mosterd
  • 2 tl gerookte parpikapoeder
  • 1/2 tl cayennepeper of 1 tl srirachasaus
  • zwarte peper

Bereiding

  1. Zet een steelpan op middelhoog vuur en fruit de ui glazig in de boter.
  2. Voeg de knoflook toe en bak deze nog even mee.
  3. Voeg de ketchup, bruine suiker, worcestersaus, mosterd, paprikapoeder, cayennepeper en zwarte peper toe.
  4. Laat 15 minuten garen en indampen tot een dikke saus.
  5. Laat afkoelen voor gebruik, houd je niet van de stukjes ui in de saus dan kun je nog even met de staafmixer door de saus gaan.

Eten maar!

Geschreven door: Ruud van der Aa